Thursday, December 13, 2012

i'm backkkk....

assalamualaikum peepsss.....

lame giler la xhapdate blog nih...berhabuk2 dah...da kluar sarang2 labah2 dah dlmnyer....hahahahhaha

actually,bkn da stop menulis tp kan...kt umah ade masalah tenet...line tenet xder...so...ape2 sume pki henpon jer...nk bkak blog dlm henpon mcm xpuas jek..so malas la nak bukak...biar jek la smpi ader tenet...

oh yup..skang da dok umah sendiri..xde dah dok umah kjaan lg...best kan..haaaaa

ok, ape nk cite ek disebalik kembalinye kite kt cini...hurmmmm.....

ermm...ade nk tanye ker???tnye lah..nti kite jawab ek....

okeh..babay....

Saturday, July 21, 2012

Salam ramadhan

Alhamdulillah...bertemu lg kite pd ramadhan kali ni kn...syukur ya Allah la masih dipanjangkan lg nafas ni..

Anyway ape yg korg mkn berbuka td...kite wat nasik lmak jer...dessert kite wat popiah sardin sbb tu faveret food hubby...xsah klu xmkn popiah tu...huhuhuhu...

En hubby da pi tarawikh..so kite dok diam2 ngan baby kite kt umah...hihihihihi


Sunday, July 8, 2012

Bengkel di pulau pinang...

Minggu ni outstation ke penang pulak...huhuhu...makin lame makin jauh ke utara...letih wooo asyik kne outstation jek...kekadang rase malas nk pi pon ade..bkn pe..bru sminggu balik..da kne pegi smula...hahahhaahah...sakit jiwa raga kite....

Sian kt en. Asben kne tinggal...  asyik mkn sorg2 je dia..xde org masakkan...xde org buatkan air...

Lps ni xtau la kt mane pulak bengkel yg diorg nk buat...letih sgt dah asyik nk berbengkel saje...rase cm malas nk pi pon ader....

Okeylah..actually kite tulis ni sbb tgh tggu housekeeping anto sejadah..tp smpi ke sudahnye xde...hahahaha...tggu jap lg lah..lau xde gak smayang gune kain jek laaa...

Tuesday, July 3, 2012

Bengkel di kuantan pahang....

Assalam peepss....pergh...bru blik dari bengkel pejawatan kat kuantan mggu lps...asyik outstation jer manjang...klu mkn angin xpe gak..ni kne g buat kje...alahaii letih mak jemah...hahaahhaba

Walaupun bengkel kali ni xbrape sakit kepala sgt, sbb kire ok la dpt jenjalan waktu mlm..sbb mlm xde aktiviti..tp leh plak sakit kpala dgn boss...fix time btol...xnk bazirkan masa...fuhh tensen la cenggitu...boss jenis sgt2 jge mase...lau kite2 boleh lagi cot-cet borak...tp bile ngn dia kne straight je wat kje...pingsan mak jemah...

Nasib baik dok tepi laut bole tgk ombak...rse ilang msalah dibawa ombak....cewahhh..siap feeling lg mcm ombak rindu...hahahahah...

Okeh lah...nanti sminggu dua nih ade bengkel lagi..masak la asyik bengkel memanjang...huhuhu...lau kne time kite exam cantik sgt la tuh...hahahahaha...xpayah nk ssh2 pegi..tp xdpt nk claim la...

Okey peepss..
Daaa......






Monday, June 11, 2012

cuti-cuti di terengganu

Assalamualaikum peepss....

pergh..lame gile tak hapdate..bersawang suda..hahhhaha..bkn per..bz giler ngan kje..nak2 lak skang nih da pindah umah baru line tenet kat umah xde lok..hahahha...almaklumla jadik org kampung line tenet lom masuk lg kt kg kite nih..huhuhuhuh

hurm actually skang nih kite ngah cuti...2 minggu u..hahahaha...nk ilangkan stress..tensen kje sumer lah...da lme tak cuti since thn lps lagi..so mse yg ade ni kite perabiskan cuti gile2 sikit...

hurm..ok lah nanti de mse kite hapdate lain ek..hihihih

ok..assalamualaikum....

Monday, May 21, 2012

dapat boss baru.............

Assalamualaikum peepsss....

hari ni kite dapat boss baru kat opis... hurmm..boss lame kite da naik pangkat..da kne tukar dah..sian boss lame kite kan.,.. tp hari ni kite dapat boss baru..yang langsung tak same dengan boss lama..bezanya bagai langit dan bumi...

first day lapor diri boss baru da menghilangkan diri...tinggalkan kje ke atas kami semua..siann assistant boss...sume kje masuk kat dia...kite sbagai org bawahan sgt2 la tak puas ati...patutnye boss baru kne la blajar bnda2 baru..bukannye wat2 pandai...siap bole kluar g tugas lain...sabo je la kan..

kite tak tau la ape yang akan berlaku seterusnya selepas hari ini...esok..lusa...tak tau la nk jadik ape nanti.. serabut sangat...apesal la boss baru tu blagak pandai sangat...dia tau ker sume kje2 nih?? ngan boss lame pon dia kurang ckit..hurmm...ssh la cmtuh...sbb yg sshnye nanti kite dan kwn2 yg lain...boss besar pulak????hurmmm lalang yg ditiup angin la kot...ssh btul boss besar tuh...abaikan dia lah..

suasana sekarang ni buat kite sangat2 malas nk g kje..tak tau la ape kemalasan yang melanda kat dalam pale nih..mmg xsuke nk pegi kje..rase cm nk cuti jer...smpaikan rase nak benti kje pon ader..hahahhha....

ok lah..kite nak abiskan sikit kje yang kite bawak balik nih...malas nk tggu lme2 kat opis..serabut..

daaaaa.....

Wednesday, May 9, 2012

Bengkel Penjajaran Perjawatan di BN8 PGA Pengkalan Chepa

assalam peeps....

hurmm..hari ni hari kedua kite kat sini...hurmmm..kebosanan yg teramat..walaupon malam xde bengkel tp almaklumla jauh dari famly..ttp bosan...

kje nk buat xde la ssh sgt tp letih nk kne duduk dari pagi smpi ptg lam dewan tuh...haduhhh..rase cm nk patah pinggang ngadap komputer...nsib baik tgahari ade rehat makan...ntah cmne lak makan hari ni kite boleh sakit perut...hahahha...tgh dngo penerangan pakat nk g bilik air pasal sakit perut...ape lagi...bertapa dlm toilet ar...hahhahahhahha..

ni gambo sekitar 2 hari kite kat sini dan gambo sewaktu kite dalam perjalanan yg panjang dari Shah Alam nak ke Kelantan ni...masuk utan kuar pekan,masuk ladang kuar utan balik...hahahhaha....ok..enjoy da pics...daaaaa........
 
memulakan perjalanan.....langit cerahhh jerr....yg mse ni da smpi mne ek...hihihihhihi
pemandangan yang indah di hiasi awan yang sangat cantik...
lalalalalla...jauh lagiii laaaaa.......
berhenti makan dulu...kat..errr...lupe...hihiihih..raub rasenye..
berhenti isik minyak dlu...
da nk malammm...xsampai2 lagii..uwwaaaaaa....
sunset....matahari nk terbenam.....
malam dahhh....still x sampai lagiiii....
berhenti makan kat di village..depan HUSM..
first time jumpe yes smoking...hahahhah darat tol kite nih...
siakap stim
perghh...boss sonok mknn....


belut goreng
ikan 3 rasa...
mase bengkel

aiii boss xlarat sgt ker...hahhahahahaha

bakal DSP perjawatan Audit
sume kontinjen ader....

ni mase kuar makan ngan kakak angkat kak faizah..yg ni first time gak nmpk sate pastu siap ade roti bakar  cicah ngan kuah sate..huhuhuhu..best gak men cicah ngan roti..pasni nk buat la kt umah.....

tembikai ais satu.....

tomyam...kailan ikan masin ngan telur dadar...

ni la mess tempat ku menginap....lalalalalalalala....

Saturday, May 5, 2012

Testing..testing....

Try online blog kat henfon...hahahaa bru donlod sofware blogdroid nih....hihihi

posted from Bloggeroid

Monday, April 23, 2012

tanda-tanda anda mengalami masalah...(just joking..hahhahahah)

as-salam peeps...jom check it out....klu korang ade tanda2 ade masalah..

pertama....
anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur....


kedua...
tengkuk anda sentiasa merasa sakit dan susah untuk berpaling.

ketiga...
rambut anda sentiasa kusut masai walaupun telah menggunakan syampu yang paling terbaik


keempat...
kepala anda sentiasa merasa pening dan sentiasa berada diawang-awangan


kelima...
berat badan anda telah meningkat dengan mendadak walaupun anda telah berusaha untuk menurunkan berat badan


keenam...
anda sentiasa merasa letih yang amat sangat dan sentiasa mengeliat.


ketujuh...
anda sentiasa merasa fikiran anda terlalu sempit..


kelapan..
anda sentiasa merasa diri anda terlalu kecil dan sentiasa dipermainkan..



kesembilan...
boss sentiasa marah dengan anda..


kesepuluh...
ands sentiasa berpeluh dan basah kuyup walaupun didalam aircond


kesebelas..
anda sentiasa dan selalu merasa penat yang amat sangat


keduabelas...
anda sentiasa merasa diri sentiasa tersepit dlm apa jua keadaan


ketigabelas....
anda sentiasa merasa kehadiran tetamu yang tidak diundang.


keempatbelas...
anda sentiasa berasa seperti hendak demam dan badan merasa panas..


kelimabelas..ni yg last...
anda sentiasa merasa seperti dalam ketakutan..seperti...ada seseorang didalam rumah....dan sentiasa ingin menyorok.....


sooo.....korang2 ade tak rase seperti dia atas??? klu ader...huhuhuhuhu...ade masalah la tu...hihiihihiih..

okey peepss...daaaa...

Wednesday, April 11, 2012

instagram.....my new hobby....

Assalam peepss.....

lame gak la xupdate blog nih...lau bole diupdate kot henpon da lme update kot henpon jer..sbb skang ni asyik kepit ngn henpon jer..men game kt henpon..fb kat henpon..da skang hoby baru kite instagram kat henpon...

best men instagram nih..kite edit2 photo..pastu share ngn org lain....sajew jer kn men edit2...lg pon bnyk application utk edit gambo...muke tua pon leh jadik muda lau terer edit...so..gmbo2 lm fb ke,lm blog ke..jgn cye sgt..edit lg bnyk dari ori...hahahah (tmasuk kite la kot)....

so..jom join instagram...ade mase kite hapdate blog lg ek..

daaaa.....

Monday, March 26, 2012

lme tak update

as salam peepss...

lame tak update blog nih... berabuk dah rase..bkn per..xde idea nk tulis...nk bgtau ape pon xtau....bnde bnyk nk bgtau tapi nk menaip tu malas..sbb skang gile main game jer kt henfon...

bnyk bende blaku minggu nih..antaranye konflik kat pjabat...ssh la klu berpuak2 kat pjabat...org ni tak puas ati..org tu xpuas ati...dah nk buat mcm ner lg...tak puas ati cmne pon kluar masuk pjabat pintu yg same gak...

tak paham btul lah dgn org zaman skang ni....ape lg la yg diorg nk..klu rase nk bersaing dgn org tuh,bli ape yg dia beli...kn snang..xpayah nk jeles2...duit masing2 kan..nmpk org tu bli baju...awk pon bli gak.bju...ikut jerr ape org tu buat klu dah jeles sgt....

hai....pastu boikot memboikot...pulau memulau...g dok kt pulau la lau ssh sgt..hahahhah.....
hurmmm...ok lah..malas nk cite bnyk2...kang kne black list pulak...hahhahaha..okey lah...daaaa...

assalam....

Tuesday, March 13, 2012

kenapa sanggup lakukan sebegitu...

sayu betul bila tgk wajah adik dirang...atau nurul nadirah yang dilaporkan hilang,kemudian mayatnya dijumpai rentung dibakar...apalah dosa si anak kecil itu hingga sanggup membakarnya hidup2...

kenapa manusia ni bodoh sgt...ya Allah..jauhkan la dari anak2 ku...semoga org yg melakukannya mendapat balasan yang setimpal dengan ape yg telah dilakukan...wahai adik dirang...damailah engkau di syurga sana...

Sunday, March 11, 2012

KENAPA KUBUR WANITA DIGALI SEDALAM 7 KAKI BERBANDING KUBUR LELAKI 5 KAKI ?

seorang isteri bertanya kepada suaminya,

Isteri : Abang, boleh
sayang tanya?
Suami : Ye sayang. Nak
tanya apa?

Isteri : Sayang pelik la
abang. Kenapa syarat
dalam Islam, bila lelaki
meninggal
dunia, kubur nya digali
sedalam 5 kaki tapi kubur
wanita berlainan digali
sedalam 7 kaki?
Suami : Ooo.. InsyaAlLah
senang ja jawapannya tu..
(sambil tersenyum).

"Kalau nak tau Islam ni
agama yang sangat
prihatin dan bijaksana.
Sebenarnya sebab kubur
wanita digali lebih dalam
dari lelaki kerana jika
berlaku banjir, jenazah
wanita tersebut tak akan
terapung ke atas dan
akhirnya akan membuka
aurat jenazah. Islam
sangat menjaga aurat
kaum wanita, sampaikan
hingga nyawa dah
melayang dari jasad pun.
Islam masih melindungi
aurat kaum wanita."

Isteri : SubhanaAlLah.
Besarnya kuasa AlLah ya
abang.
Suami : *Hanya
tersenyum*

Wahai kaum wanita.
Tutuplah aurat mu
dengan sempurna, ketika
masih bernyawa. Kerana
InsyaAlLah, AlLah juga
akan membantu
melindungi aurat mu
walaupun nyawa sudah
tiada suatu hari
kelak..

Saturday, March 10, 2012

SBPA batal...kembali ke SSM

Subject: Najib umum batal SBPA, penjawat awam kembali kepada SSM yang ditambah baik
 
PUTRAJAYA: Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) yang sepatutnya berkuatkuasa pada 1 Jan 2012 dibatalkan dan mengekalkan Skim Saraan Malaysia (SSM) yang ditambah baik.
 
Perdana Menteri juga mengumumkan penubuhan sebuah suruhanjaya untuk mengkaji secara komprehensif sistem saraan untuk penjawat pada masa depan.
 
Beliau juga mengumumkan pelarasan gaji sebanyak 13 peratus bagi Kumpulan Pengurusan dan Professional dan Kumpulan Pelaksana dari Gred 1 hingga Gred 54, bagi Kumpulan Gred Utama C,B,A (sembilan peratus), Gred Turus 3 dan 2 (lapan peratus) dan Gred Turus Satu dan Ketua Setiausaha Negara (tujuh peratus).

Najib juga mengumumkan jadual gaji matriks yang dilaksanakan sekarang diubahsuai kepada gaji minimum-maksimum dengan kadar kenaikan RM80-RM320 bagi Gred 1-54 manakala gred bagi Jusa kekal mengikut kenaikan tahunan SSM.
 
Bagi Elaun Bantuan Sara Hidup (COLA), Najib mengumumkan kenaikan kepada RM250 sebulan dari RM200 bagi kawasan B manakala bagi kawasan C dinaikkan kepada RM150 daripada RM100.
Najib membuat pengumuman itu pada perhimpunan khas bersama penjawat awam di Dewan Perdana Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya di sini hari ini.

(hurm...cmner kakitangan kerajaan??? puas ati...bg kite as a goverment employee..ianya kire bgus la...xde la yg lbh tggi pangkat lbh tggi knaikannye....adil dan saksama...atau de tujuan lain kah???...same2 la kite tggu selepas PRU nih....)

Thursday, March 8, 2012

90 % siap...

as salam peepss.....


bertemu lagi di malam hari untuk entry ke 3 mlm nih....hurm..hari ni bnyk cite nk tulis...sebelum menghilang 3,4 hari so utk senang update kite update skali 3 entry...hahaha..nti 3 hari lg kite dtg blik ek..hhihihiihih...


actually nk tnjuk gmbo umah kite yg hampir siap nih..ade la dah 90% siap..yg tak siap lagi cume tggl kabinet,elektrik pili air ngan ampaian..huhuhuhu...tak sangke da nk siap kn...


xsabo nk masuk umah baru...tgk la dlm bulan 4 atau 5 kite pindah masuk la..hihihih... InsyaAllah...
ok ar..check it out..(umah kite kecik jer..x beso mne pon..huhuhuuh...umah teres jew...apepon kite bangge kite da ade r umah,,)
ni pandangan depan...tgk dari sisi

pintu pagor umah...tomey x???

grill pintu..

tiles depan...

pandangan utk ruang makan

bhgn dapur...xsiap lagi kabinet...

 hurmm..ni la umah kite..nti kite update lg ek...bnyk lg nk update..tp nati lah ek..
okey..daaa....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.