Thursday, June 19, 2014

rahsia tahi lalat

Assalamualaikum...
jom tengok erti tahi lalat

Tahi Lalat di:
@Ubun-ubun - Tamak. akan harta benda, jahat dan jahil
@Unyeng-unyeng - Banyak akal, pendiam tapi cerdas
@Kepala bagian belakang - Dapat dipercaya, pemberani dan sabar
@Kepala sebelah kanan - Banyak rezeki
@Kepala sebelah kiri - Wataknya buruk
@Dahi kanan atau kiri - Wataknya buruk
@Dahi tengah-tengah - Pandai dan baik hati
@Pelipis kanan atau kiri - Banyak rezeki
@Kelopak mata atas kanan/kiri - Pandai membawa diri
@Kelopak mata bawah kanan/kiri - Sering menderita
@Ujung mata kanan/kiri - Dapat dipercaya dan pendiam
@Pangkal hidung - Pandai dan baik hati
@Alis kanan - Suka menolong
@Alis kiri - Dicintai banyak orang
@Hidung - Banyak rezeki
@Hidung bawah - Pandai bicara, banyak rezeki
@Bibir atas - Cerdas, banyak rezeki, Cerewet !!
@Bibir bawah - Baik hati
@Pipi kanan/kiri - Dermawan
@Pipi tengah - Disukai
@Ujung mulut kanan - Pandai bicara
@Dagu - Pandai bicara dan jujur
@Telinga kanan - Keras dan mudah marah
@Telinga kiri - Pandai dan jujur
@Leher depan - Bijaksana
@Leher belakang - Kecil hati, putus asa
@Bahu kanan - Pendiriannya teguh
@Bahu kiri - Pikirannya selalu ruwet
@Buah dada kanan/kiri - Nafsunya besar
@Antara buah dada - Baik hati
@Punggung - Dapat dipercaya
@Tengah perut - Dapat dipercaya
@Pinggang - Jujur dan tabah
@Pantat - Sering menderita
@Pangkal paha - Tangkas dan banyak rezeki
@Kemaluan - Nafsunya besar
@Lutut depan - Kuat berjalan
@Lutut sebelah dalam - Hatinya tidak tetap
@Betis - Dapat dipercaya
@Tulang kaki kanan - Pemboros
@Tulang kaki kiri - Pemberani
@Pergelangan kaki - Kuat berjalan
@Tumit - Tidak dapat dipercaya
@Jari-jari kaki - Suka bekerja
@Lengan kanan/kiri - Suka bekerja
@Telapak kaki - Baik hati
@Telapak tangan kanan - Pandai menyimpan harta
@Telapak tangan kiri - Pemboros
@Telapak belakang - Kuat kaya
@Ujung siku - Baik hati
@Siku bagian dalam - Selalu tabah
@Jari-jari tangan - Banyak rezeki
@Pergelangan tangan - Pemboros
__._,_.___

Saturday, June 14, 2014

Anak-anakku di hospital

Assalamualaikum....

Mlm ni nk cerita kisah minggu lepas apabila kami anak beranak kne berkampung kat hospital sbb dua2 anak demam ngan lelah...

Si kakak masuk wad pd 31.5.2014, si adik lak masuk 1.6.2014... seminggu lebey gak la bkampong kt hospital...

Anak2 ade lelah.,bile demam ape lagi terus attack paru2...ade kahak bnyk dlm paru2...si kakak tpaksa dok icu seminggu sebab nafas laju...si adik dok wad biase tp ttp dlm pengawasan doktor...

Jadiknye si kakak dijaga oleh papanye, si adik kite la yg jage...sbb si adik menyusu bdn lg..kang dok ngan papa dia mne nk cari susu...hahahahhaha...

Ngat cuti sekolah bole la mkn angin g bercuti...tp nmpknye alahaiii....cuti yg diambik buat dok spital rupenye...xpe lah...dugaan kan...Allah maha mengetahui segalanya, kite hambanya terima dengan redha....

Jom layan karenah diorang kat hospital....


Ni kakak mase kat icu...nurse dgn doktor kt icu first time dpt patient yg msuk icu tp mulut bising bnyk ckp...slalu org masuk icu senyap jer..Nurse kje melayan dia jer stiap ari...


Tgk la tu siap tiupkn gloves jadik belon pastu  tulis2 atas belon...layan je nursengn mak minah sorg ni...oh tu yg btampal plaster tu utk elakkan dari idong dia melecet pki mask tu...dia sntiasa kne pki oksigen sbb nafas laju...

Ni si adik kt wad biase..muke ganas saje...ngamuk saje..tu tgh ngamuk la tu...pas mik gmbo dicampaknye mainan tu

Muke mmg bengis...kne layan dia jek...nk tinggal nangis....hahahhahaa..manje sgt...

Ni bile da sihat da balik umah...senyuman korang mencairkan hati umi...Alhamdulillah dah sihat...senyuman tu la yg umi nk tgk selalu...runsing hati umi ni bile korang sakit taw x....

Eh...tetinggal lg 1 gmbo, yg ni mase si kakak da naik wad biase...doktor bg katil seblah2 dengan adik...ape lg sonok la 2 beradik ni main same2..lau x adik boring sorg2...kakak erm...xbrape kisah sgt sbb rmai melayan...adik xmo ngn org msalahnye...huhuhuhuhu....

Jenis-jenis BOSS



Assalamualaikum and salam sejahtera semua....selamat berhujung minggu...

selamat membaca artikel kite ni ek...

hari ni kite nak cite sikit pasal Boss... korang sume ade boss kan, so, jom tgk boss korang jenis mcm mane ek...

cekidautttt....

Hidup bekerja makan gaji memang tak dapat lari dengan perangai boss. Selagi kite bekerje dgn org lain selagi tu la kite ade boss. kalau jadi CEO pon ade Boss Jugak, pemegang saham la bossnye..lain la klu kite ade bisnes sendiri, kitelah bossnye. macam2 jenis boss ade, ade yang ok, ade yang tak ok. selalunya kita nampak yang tak ok jer, yang ok kite buat2 tak nampak...biaselah..manusiaa

BOSS JENIS 'YES BOSS'
boss jenis mcm ni letih kita dibuatnya, mana taknya, apa yang boss besar suruh, apa yang boss besar kata CONFIRM dia akan ckp YES BOSS walaupon benda tu tak betul dan bukan keje dia. Yang buat kerjanya nanti kita..dia senang2 jer cakap 'yes boss'.. yang buat lagi boring arahan yang dia 'yes boss' kan tu semuanya merapu, mengarut, membazir dan takde makna.

BOSS JENIS TAK PERCAYA ANAK BUAH
Confirm letih woo... Mana taknya,tak percaya tahap gaban punye.. Benda2 kecik pon nak disemaknye satu2. kadang2 tu sampai duduk sebelah kita, tengok kita buat kerja macam mana.. perghhh...stress...

BOSS JENIS MANJANG NAK CEPAT
Memanglah kerja tu kadang2 nak cepat siap. Tapi lemas kalau kerja dengan boss jenis ni. Baru je bagi kerja tak sampai 2 minit tanya kita da siap ke belom? Lepas tu dia dok tanya2 sampai la kita siap kerja tu. kot ya pon bagi la masa sikit. Kalau kerja yang perlu analisis bagai. Takkan la seminit dua dah siap.

BOSS YANG KITE TAK PAHAM AMENDE DIA NAK
Haaaa....boss yang jenis ni mmg banyak. Bila time bagi kerja kat kita seolah-olah dia bg freedom la kononnya...waaaa..mcm ok jer bunyik tu. Tapi bila kita tunjuk output kat dia, haaaa...mcm2 la katanya. Bukan mcm ni yg dia nk la, nak mcm ni la...Ah sudah, ckp awal2 kan senang nak mcm mane...same2 tak sakit ati... Iye dak??

BOSS YANG TAK KONSISTEN
Boss jenis ni mmg letih la. Memang tahan sabar je la. Suruh buat macam ni, jumpa dia sekali dia ubah lak tang lain. Jumpa lepas tu lain pulak disuruhnye. Setiap kali jumpa, setiap kali tu lah diubahnye arahan.. Tak yah jumpe lah senang.

BOSS JENIS TAK COVER ANAK BUAH
Boss jenis ni pon ramai... Jenis nak selamatkan diri dia jer. Bile ada salah , kena tegur dengan org atas, dia tala ke kita pulak. Padahal semua yang kita buat dia da approve. Ini boss yang nak lari dari tanggungjawab. Yang elok atau dapat pujian memang dia kaut semua.. Bab-bab negatif ni semua salah kita. silap2 depan boss besar dia tala kita.. Best kan..

BOSS YANG TAK NAK DENGAR PENDAPAT ANAK BUAH
Mentang-mentang lah dia boss, bila dlm meeting tu serupa mcm tak payah buat meeting. Orang bagi pendapat dia cantas, perhabisnye meeting tu semua pendapat dia aje yang betul. Orang lain ni pakat cukup syarat je datang meeting. Dia nak suh org dengar dia bercakap, tu jer matlamat dia buat meeting.. lau tak org tak dengar ckp dia..hurmmm...pening-pening....


soooo...boss korang mcm mane...ade tak kene setepek2 mcm kt atas..boss kite? hahahhaha...biar lah rahsia...


Testing update pki henpon

Assalamualaikum semuaaa....

Ahaaaa....ni kite bru downlod apps kt store yg bole hupdate blog pki henpon...sebenonye lame da ade apps ni, cume tuan tanah malas nak carik...sbb sibuk ngn instegram, fb, we chat..sbb blog ni hnye org berjiwa blog jer suke bace...huhuhuhu

Okey, first kite bole le  donlod bnyk2 gmbo lm henpon...huahuahua sbbnye da bole update pki tepon...yiihaaaa...

Second, nti akan ade bnyk la cite2 harian kite yg akn memenuhi ruangan ni...so korang lau boring2 bace la ek kite punye blog a.k.a diari ni

Third, in shaa allah blog kite ni xde la nk berhabok lame2....

Jom layan gmbo anak2 kite yg membesar dengan sihat dan kuat ni....

Comel x? Gegurl ni  adheya batrisya, hero tu adha zhafril...


Bajet posing manje gittew....


My famly...small but happy....ekceli ade sepasang lg anak2, tp diorg kt kg...dok skolah ngn nenek...namenye along n kak wawa....

Friday, June 13, 2014

ngomelan pertama ditahun 2014

assalamualaikum sahabat kite semua......

uiyoooo.....kire mcm da hampir setahun blog kite ni membisu, sunyi sepi kan...fusss....ni semua sibuk ngan media sosial lain ar ni...sian blog kite habuk2 dah....lme xbukak uolsss...

bru ni kite bukak sbb ade notifikacion org anto komen...rupenye da dekat setahun komen tu tak berbace...hhahhahahahahahaha..sory ler awak oiii....sian blog kite ni...org lain singgah, tuan tanah xmenjenguk pon....habis berlalang2, berbusut2 dah....sib baik xjadik cm villa nabila....ade penghuni lain...fuuussss semangat

sebenornye bkn pe, kite ni lme da xupload gmbo lm lappy...sejak lappy ku diserbis setahun lalu, xde daah ku hapload gambo dlm ni....gmbo terkini dan terbaru sumenye ade dlm sematpon iolsss...

almaklomlerr...teknologi udah canggih...sooo...kamera da mcm xde fungsi sbb henpon pon kamera dia bkn main lg smpi 40 megapiksel pon ade kannnn....jadiknye fungsi kamera da betuko ke henpon...

sbb tu lah makcik ni xmenengok belog comey lotey ni....budak kat heading aatas tu pon da umo 5 thn dah...siaap ade adik lg..sorg je la adiknye...hahahhahahha....

ok lah..nanti kite hapdate lagi ek... tgh carik apps yg sesuai utk didonlod lm henpon supaye snang nk update belog ni....

ok uolssss....jumpe lg yek...

assalamualaikummm....

ni bby baruuu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.