Monday, October 31, 2011

bile result nk kuar nihhh....

salam peeps...


semester ke 2 da berlalu 2 minggu dah..tp still result semester 1 x kuar2 lagi...diorg janji minggu nih,pastu minggu dpn lak...hadoooiii,,gua da xsabar nk ambik result nih...hahahahah...walaupon xtau dapat ape,tp rse best jer lau nk dpt result kn..mcm time skolah dlu..time result la time paling excited skali...


ade gak member yg da tau result diorg..tp aku msih tak tau lagi..uhukkk...diorg g tepon org yg buat result tuh...aku nk tepon de lak no tepon mamat tuh...dia xmo bgtau pon..hihhihi....


ade sorg member tuh dapat 4A wa ckp same lu..cnfirm dia bangga giler...ade harapan nk dpt best student tuh...xpe la rezeki masing2 kn..kite yg agak kebelakang sikit nih..kne la usaha lebih lg semester 2 nih..hihihhi...aku lg la tak tau walau satu subjek pon...cme english jer lecturer aku bgtau sume dapat A..so yg tu jer la taunye pon..hahhahahah


apepon..aku mmg tak sabar nunggu result nih..dup dap dup dap jer rase jantung nih..hahhahah...ok kah result..ckup mkn jer kah..atau teeeetttt...xmo ckp lah..tggu jer lah mnggu depan ek..huhuhuhuhu...nebesnyerrr...


daaa..slmt malam.....

Friday, October 28, 2011

busy + pening...

salam peeps..lme gak kan tak wat entry..actually 2 minggu ni agak pening sikit..sbb ade tugasan nk kne buat... my lecturer suh translate one book from english to malay....nk pingsaaannnnn....sangat2 la teruk nk mentranslate bnde tuh....

dah ler kite nih jenis lem..sikit bab english nih..bole dia suh translate lak..ahaks...walaupon ade google translate..tp hampeh..ayat tunggang tebalik beb..cm indon pon ade...cm singapore pon ade...silap2 kuar thai..hhahahha...

walaupon kami buat 3 org..tp nk menyiapkannye punye la sesak...sakit pale otak..lagi2 la pulak time internet lembab...wifi lak time ni la takder..slalu ade jer...time aku nk mentranslate time tuh la sminggu tak muncul wifi..iskkk.....line tenet cm siput..siput pon bergerak..ni tak bergerak langsung...cm traffic jammed...cisss...terbantut lagi usaha nk mentranslate.. ade 7 m/s lagi nk kne translate...tp mak aihh...cm haper nk translate...tolongg boleh..ade idea tak supaya kerja2 mentranslate nih jadik senang?? give me an idea..

ok lah..nk sambung blik kje mentranslate nih...hihihi...lau tak siap esok tkut ade yg bising pulak...almaklum la... paham2 jer la kan...kite ni layannnn jer....hahahha

okey peeps..babay....

Sunday, October 23, 2011

bola..bola..bola...

salam peepsss....




sbnarnye lme dah nk upload gmbo mse aku tgk semi final 1 ganu lwn selangor nih mse kat stadium shah alam hari tuh...hihihi...tp disebabkan line yg lembab ya amat,so usaha utk mengupload agak payah sikit...hari ni nmpk cm ok skit kn s,o aku try la upload gmbo mse aku ngn mr hubby pegi tgk bola ari tuh..


mr hubby bwk kwn dia skali yg mmg fanatik ngn team terengganu (actually my hubby from ganu)..so mmg excited tahap gaban dok kt stadium..lg sorg bwk bdk sesat...hahahahha..kami panggil dia bdak sesat sbb suke sgt buat bising..almaklum la..org kedah..dok nyibuk gak...hahhahah..ok gak penyeri...


aku??hihihihi...mmg best tgk bola..tp yg tak bestnye aku tak rase puas...mmg best waktu bersorak ,tp yg tak bestnye waktu dah gol...sbb...sebabnye adelah aku tak pat tgk ulang tayang gol tuh...
wakakakakka...pelik ker?tu la yg aku tak puas sgt tgk kat stadium...tak de ulang tayang...skrin punye la beso,tp ulang tayang tak tunjuk..malas ya amat la aku lau cenggitu..hihihihhi...


so,ganu bjaya melangkah ke peringkat akhir piala malaysia menentang negeri sembilan.. wat kat stadium shah alam pulak tuh...cnfirm2 laki aku pegi..hahhahah..almaklumla..fanatik ganu ler katekan...lau boleh nk jadik ultras ganu...kikikiki


ok lah..enjoy da pics....


oiitt..jelir2 lidah lak....isk....isk..hahahaha

yg ni nme hafiz..yg gelap2 sikit tu nme ali...kje makan kuaci jer.....

yg ni name akim....pon tak tau ape nih..org sarawak...dtg just sokong joseph kalang jer..ahahahha

oit..wat npe tuh???

tgh syok kontrol ayu..muncul lak gaban kt blakang..cis..potong...hahahhahahaha

bleber ape dok au...hhahahhaha


Friday, October 21, 2011

renung2 kan lah...khas untuk wanita....





-- Ramai suka memakai tudung disertakan dengan bonggol yang ditambah atau bonggol dari ikatan rambutnya yang sengaja ditinggikan. Jika tidak sengaja (rambut terlalu panjang) adalah dimaafkan kerana berbeza sanggul sengaja ditinggikan dan sanggul kerana rambut panjang. Ditambah pula dengan seluar legging bagaikan tidak berseluar dan lain-lain pakaian yang membalut aurat, bukan menutup aurat. Tahukah anda golongan yang memakai sedemikian dikatakan dalam hadith tidak akan mencium bau syurga, apatah lagi memasukinya.

Daripada Abu Hurairah r.a kata beliau: Bersabda Rasulullah s.a.w: 
"Dua golongan daripada Ahli Neraka yang belum pernah aku melihatnya (wujud) iaitulah: 
Kaum yang bersama mereka itu cemeti-cemeti seperti ekor lembu, memukul manusia, dan kaum wanita yang berpakaian tetapi telanjang, mereka itu mengajak manusia menjauhi perintah Allah dan mereka sendiri menjauhi perintah Allah, kepala mereka seakan-akan bonggol-bonggol unta yang senget, mereka ini (dua golongan ini) tidak masuk ke syurga dan tidak pula mendapat baunya sedangkan baunya dapat dihidu dari jarak sekian dan sekian. 

(H.R. Muslim, Ahmad, al-Baihaqi dalam al-Kubra, dan al-Tabrani dalam Mukjam al-Awsat)

dan

“akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”
- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

serta

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”
– hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

Monday, October 17, 2011

semester 2 da bermula

salam peeps...

masih dlm xde mood nk nulis nih...serabut kpala otak...malas sangat...tp kne gak tulis,bkn per nk cite pasal semester 2 yang dah bermula...

seronok sgt bile da start semester ke dua nih..tak sabar nk exam...hahhaha
(tu pon klu exam dpt mcm sem 1 dlu la)...tp subjek smakin susah la...adesss..cm nk pingsan rase..sume subjek susah2 belaka..tgk sikit pon da gerun..

tp nk bua cmner kn..da nmenye belajo,kne la belajo bebetul..hihihihihi..okey lah..xde pe nk cite

tu jer lah...byeee...


Friday, October 14, 2011

bila kita........


Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI
Bila jadi baik, ORANG MELUAT
Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM
Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata "ASTAGHFIRULLAH.. APA LAH NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?"
Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN


Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA
Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGUS
Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR
Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR'
Bila kita pakai 'dedah sana-sini' ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free
Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!"
Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?"
Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?"
Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH ?"

Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah. Semuanya tak betul di mata mereka. Kalau buat salah sudah tentunya salah, tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata. Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan ALLAH SWT terhadap kita, bukan pandangan manusia yang diciptakan oleh ALLAH SWT. dan kita takkan boleh tutup mulut orang sampai dia mati :)

memalukan sangat2...tak professional langsung..

salam.....


nak cerita pon aku pikir 4,5 kali dlu..sbb pe..lau start nk menulis jer,air mata nih pasti mengalir...


pertama kali dalam hidup aku dimalukan depan semua rakan sekerja...


tanggal 12.10.2011.....bermulanya....


sumenye disebab kan salah faham..tp disebabkan sakit hati seorang boss berpangkat besar,dia telah bertindak memalukan aku depan org ramai tanpa meminta penjelasan dari aku dulu...


hurm...masalah boss sekarang sbb dia da lme pendam perasaan marah dekat kami semua..dia sangat2 marah dekat bahagian kami sbb dia rase kami semua tak hormat dia...sbb tu stiap tingkah laku kami dia rase seolah2 memperli dia...


padahal aku tak bermaksud ape2 pon waktu kejadian tuh...


tetiba boss yang emosi lebih..puncanya pg tuh dia kne marah dgn boss yang lebih besar...sudahnye...kami yg bawah jadi mangsa....nasib badan lah....


habis semua benda diungkitnye...semuanya keburukan....tak de satu pon kebaikan yg dia sebut...padahal selama ni aku rase dia lebih kenal kami semua mcm ner..yer


yer lah..dia kan boss...boss is always right kn...terima jer la walaupon hati aku ni sakit yg teramat sgt...hancur luluh...sangat2 sampai hati dia buat aku mcm nih...


ehtahlah,yg pasti bahagian kami seolah2 dipulaukan oleh yg lain...xper lah..sabarlah wahai hati...sesungguhnye sabar itu separuh dari iman...


menangis da puas menangis dah,smpi husband kat umah pon da pening tgk aku menangis dan menangis sejak kejadian tuh...risau sgt dia...sory syg,buat abg risau...sbnarnye da tak tertanggung dah jiwa lara ni dgn sume yg blaku....kegembiraan kami di pejabat di salah anggap...


selepas ni,tak de la aku nk gelak2 sakan lagi kat opis...biarla kami pendam segala apa yg terbuku di hati..hurmmm..


okey lah..aku pon da nangis2 da mse tulis nih...mmg tak leh tahan da air mata ni dari keluar..


byee...daaaa....

Saturday, October 8, 2011

sifat2 mengikut bulan kelahiran


Januari
- Mudah jatuh cinta.
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang di cintai sekiranya
dikhianati.
- Pandai mengambil hati pasangannya.
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya
pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja
———— ——— ——— ——— ——— ——————
Februari
- Sukar untuk jatuh cinta .
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran (hanya pasangannya yang
tahu) .
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
———— ——— ——— ——— ——— —-
Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati.
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan.
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Perasaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan ta npa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— —–
April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik.
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— ——— -
Mei
- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk di pujuk.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control @ King Control).
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai
memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.
———— ——— ——— ——— ——— -
Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— –
Julai
- Amat sukar didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai.
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Su ka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.
———— ——— ——— ——— ——— -
Ogos
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sangat sensitif .
- Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan.
———— ——— ——— ——— ——— –
September
- Bersopan dalam hubungan.
- bertolak ansur terhadap pasangan.
- Suka mengkritik pasangan.
- Sangat prihatin terhadap pasangan.
- Sangat sensitif dan emosi.
- Pandai memahami pasangan.
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan.
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan.
- Pandai menyimpan perasaan.
- Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya.
———— ——— ——— ——— ——— ——
Oktober
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— -
November
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak degil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— —
Disember
- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci bila dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu.(Utk Lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan.

penyelenggaraan...

salam peepss...

hurmm..hari ni nk cite bnde yg agak serius ckit la....
ni sal duit penyelenggaraan kat berek yg aku duduk nih...
alkisahnye start bulan nih da kne bayo duit penyelenggaraan utk setiap penghuni berek nih,alasan utk buat penambahbaikan...nk upah tukang sapu,tukang cuci , tukang potong rumput,pasang lampu kat garaj moto...
setiap rumah kne bayo rm25 hengget...

hurm..rmai gak la yg tak puas ati sbb pasni stiap bulan nk kne potong slip gaji ,masak la cenggini..diorg ckp klu xbayo ikut potong dlm gaji,tkut ade penghuni yg xnk bayo...liat nk membayo..hadoooiiii..ssh la cenggini...huweeekk..pengsan..

katenye akan ade tukang sapu tangga,tp knape xde pon smpi skang???manenye..duit da ambik dah..hurmmm...tukang sapu berek stiap ari aku tgk ade jer...sblum mintak duit 25 hinggit ni lg..nk bayo ape sbnarnye nih...

bukan la nk merungut atau nk xnk bayo..at least kne la bertepatan ngn misi tuh...smpi skang ni xnmpk pon ape2 perubahan...ari tu da dtg da dari umah ke umah mntak duit...kate nk jln minggu lps..tp ape perubahan pon xder....

aku nk tgk gak la berek nih dicat semula...sian bebenor aku tgk ,warne blok smpi da kusam..berlumut2 dah aku tgk...xde usaha nk cat ker ek..hurmmm...da la xnmpk cm berek...alasan xcat sbb umah ni xde kontraktor nk cat sbb umah ni dibeli oleh polis dari PKNS...hoh,klu polis da beli mknanya boleh la dicat..apehal pulak tak bolehnye...haiii....

kite tunggu dan lihat lah dulu  cmner...nk tgk ape perubahan yg diorg nk buat...huhuhuhu..sooo..tunggu dan lihat yer...lalallala

ok daaaaa...................

Friday, October 7, 2011

rindu dak tomey....



rindu betullah dengan dak tomey kiut sorg nih... td bru pas tepon dia...bkn main manja lagi bcakap..siap mengadu lagi...huhuhuhuhu

dlm hati nih tahan rindu jer...tggu jer bln 11 nanti dia dtg cini..ade apoiment ngn HKL... huhuhu..bucuk umi ni mmg manje lah...

posing pon manje2 gitu....eeiii..dapat cium dia mmg tak lepas la....aaauuummm...

bersama pok fakhrulnyer....

eeeiii..tomey umi.....

yeayyy...exam da bisss.....

salam peeepsss...

fuhh..lega pale otak makcik sbb minggu yang sangat mencabar minda da abis...huhuhuhu...exam semester 1 da selesai..tggu result jer la pas ni..hihihihi..

lega betul lah..tak payah hari2 nk nebes pikir pasal soklan..membaca nota2 and the one thing is 'toyol'..hahhaha..tp sbnarnye xsempat pon nk bukak toyol..gile nk tgk toyol..hahhahaha...

hopely exam kali ni aku dpt score yg terbaek...almaklum la..nk jadi best student kot...hahhaha (berangan jek kn..) nk dpt pointer tinggi beb...sape yg tak nk jadik best student....hahaha..tp xpe...ade lg yg lebih bgus aku tgk...xsalah kn bersaing secara sihat...

yg penting lulus okey lah....oppss..yg penting pointer tinggi okey....huhuhuhuhu....dpt 3.80 pon da kire best giler nyer student..hahhhha..(skali lg aku berangan) hahhaa..

okey lah..tak sabar nk tunggu exam semester 2...hahhaha (wondering ker??) best sbnarnye exam nih...mencabar minda woo...hahahhahaha

soo...next week bermula la semester ke 2..jap jer kan mase...cuti semester kami just this week jer.. xper la...lg cpt mula semester..lg cpt kami graduate...

daaaaa....jumpe esok yer Insyaallah.....

Thursday, October 6, 2011

last paper....

waaa.....rase cm seronok jer sbb esok da last paper...tp esok gak la exam yg paling susah sekali...iaitu criminal justice system .....aaaa....riso gak nih..uhukkk...


bkn per subjek nih agak rumit sikit walaupon subjek nih berkaitan dengan kje kite...payah gak la aku nk membaca benda alah nih..huhuhuh


apepon td subjek communication english da settle...huhuhuhu...hopely aku dapat score markah yg baik la...walaupon ternganga2 gak la aku nk jawab soklan bahasa iinggeris..huhuhuhu


okey lah..study adalah perkara yg penting utk manempuh hari esok....sooo..chowww...

Tuesday, October 4, 2011

exam hari pertama...

salamm peepsss...hari ni exam first paper iaitu 
PRINCIPLES OF MANAGEMENT 
.. ok la soklan..boleh la jawab sikit2..hihihihi...kirenye ape yg aku bace ade gak la masuk...

yang bestnye aku kne kejutan budaya mse jawab exam...hahhaa..exam kali ni,kitorg boleh campur kelas sekali....sume geng2 kitorg diletakkan dalam satu kelas yg sama...hahahhahah..mcm tak cye jer..

kirenye boleh la kami ehem2 skali sekala...hahahhaha..oopsss..bkn la semua soklan nk bincang..kire sikit2 yg tak dapan tu kitorg main jeling2 gak la....hahahahha

orait,skang ni siap sedia utk hari esoknye...
subjek INTRODUCTION TO SECURITY MANAGEMENT...
aaaa...subjek ni agak complicated sikit..sbb aku kurang pikap la...hehehehe..bkn per,otak lambat kan..so jadi lambat la panas enjinnye..hahahhah...

menghafal kadang2 tak boleh masuk...tp kne bnyak faham...nk faham kne buat gambarajah jer la...hehehhee..

okeylah uolss....iolss nk study 4 next subject nih...
doakan yg terbaekk... daaaaaa...

Saturday, October 1, 2011

tension.....

tensionnyer..exam da nak dekat tp satu ape pon tak masuk dalam kepala aku nih...nk menghafal apetah lagi..sumenye tak masuk..mcm mane la diorg tu boleh study ,boleh menghafal sume subjek...serius aku ckp,mmg aku tak boleh bwk...dgn beban kje kat opis..pikirkan anak lagi...lau anak aku ade lg la aku tak boleh nk membaca..dok layan dia jer...bile dia takde..mula la rindu kat dia..mula la asyik nk telifon jer dia...

so>????cmne lg aku nk study..sbb tu la aku berserah jer...lulus..lulus la..klu kandas,aku rase aku nk berhenti la belajar...mmg da nasib otak beku..xleh nk masuk ape2 dah...klu belajar pon ,mmg xleh masuk kpala...biar lah laki aku sorg jer yg blajar..lg pon bkn aku nk sgt blajar...ni pon ikut suami...

mmg aku ckp btul..klu kandas..good bye schooll....

okey lah...skang ni,jam nih,aku sangat2 serabut dan tension...rindu kat anak lagi..mikir kan laki yg asyik bergembira smpi xbalik2 lagi...smpi kan da teresak2 aku nangis sorg2...mmg rindu teramat dgn anak aku....dia sgt2 manja...xpuas langsung 3 hari bersama dia...ya Allah..cpt la sembuh anakku...biar la dia berjalan...biar dia tak jauh dari aku....sayang sgt...

okey lah...chowww.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.