Saturday, June 14, 2014

Anak-anakku di hospital

Assalamualaikum....

Mlm ni nk cerita kisah minggu lepas apabila kami anak beranak kne berkampung kat hospital sbb dua2 anak demam ngan lelah...

Si kakak masuk wad pd 31.5.2014, si adik lak masuk 1.6.2014... seminggu lebey gak la bkampong kt hospital...

Anak2 ade lelah.,bile demam ape lagi terus attack paru2...ade kahak bnyk dlm paru2...si kakak tpaksa dok icu seminggu sebab nafas laju...si adik dok wad biase tp ttp dlm pengawasan doktor...

Jadiknye si kakak dijaga oleh papanye, si adik kite la yg jage...sbb si adik menyusu bdn lg..kang dok ngan papa dia mne nk cari susu...hahahahhaha...

Ngat cuti sekolah bole la mkn angin g bercuti...tp nmpknye alahaiii....cuti yg diambik buat dok spital rupenye...xpe lah...dugaan kan...Allah maha mengetahui segalanya, kite hambanya terima dengan redha....

Jom layan karenah diorang kat hospital....


Ni kakak mase kat icu...nurse dgn doktor kt icu first time dpt patient yg msuk icu tp mulut bising bnyk ckp...slalu org masuk icu senyap jer..Nurse kje melayan dia jer stiap ari...


Tgk la tu siap tiupkn gloves jadik belon pastu  tulis2 atas belon...layan je nursengn mak minah sorg ni...oh tu yg btampal plaster tu utk elakkan dari idong dia melecet pki mask tu...dia sntiasa kne pki oksigen sbb nafas laju...

Ni si adik kt wad biase..muke ganas saje...ngamuk saje..tu tgh ngamuk la tu...pas mik gmbo dicampaknye mainan tu

Muke mmg bengis...kne layan dia jek...nk tinggal nangis....hahahhahaa..manje sgt...

Ni bile da sihat da balik umah...senyuman korang mencairkan hati umi...Alhamdulillah dah sihat...senyuman tu la yg umi nk tgk selalu...runsing hati umi ni bile korang sakit taw x....

Eh...tetinggal lg 1 gmbo, yg ni mase si kakak da naik wad biase...doktor bg katil seblah2 dengan adik...ape lg sonok la 2 beradik ni main same2..lau x adik boring sorg2...kakak erm...xbrape kisah sgt sbb rmai melayan...adik xmo ngn org msalahnye...huhuhuhuhu....

1 comment:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Alhamdulillah, syukur anak-anak awak dah sihat. Apa pun, just nak bagi tau... penyakit lelah atau Asthma nie berjangkit melalui perkongsian barang yang digunakan seperti sudu dan gelas / cawan. So, pastikan barang nie dibasuh dahulu sebelum diguna semula.

Anyway, teman kongsikan disini beberapa petua untuk mengatasi masalah lelah atau Asthma.

Petua nie mengunakan dauna ati-ati Daun Ati-ati ubati lelah dan satu lagi mengunakan lobak putih Rawat lelah dengan lobak putih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.