Sunday, July 24, 2011

genting highlands....

hye korang2 sumer.....fusss minggu lepas i tader nk update belog yg ala2 cute nih...almaklum lah..sibuk ngan bengkel pelarasan perjawatan kat hotel seri malaysia genting highlands...hihihihihi.....minggu ni insyaallah lau ade mase ber update la stiap hari...tu pon lau tak sibuk mane laaa...(tp ayat mcm sibuk jer rasenye...) hahahahahahah....


nk kate tension..ade la sikit...nk kate letih...pon ade la sikit...tp yg penting aku ngan sahabat2 hepy always..bnyk mne pon kje..kami ttp 'gile-gile' ..bkn per lau konsentrate sgt nanti gile betul jadiknye..hahhahahah....nk2 sume kje kne perah otak...smpi da kering da otak aku nih nk memikirknnye..


skarang kami da turun dari atas bukit tuh dan menyambung kje kami di opis...mane nk siap buat kje kat atas sane,blambak2 lagi kje tak siap...almaklum lah,kami punye kje ,format2 sume dapat hari khamis sebelum pergi,tp kontinjen lain da dapat format sebulan sebelum lagi....haaaa.....sengsara ke tak sengsara kami nk buat kje yg tempoh sebulan tuh dlm mase 4 hari...haru biru jadiknye...cm katun wat kje...abis sume lantai dewan hotel tu kami pulun habis...smpi landing2 ala-ala model lagi kat atas lantai tuh...hahhahahahah...tp kontinjen lain yg dapat sebulan sebelum pon rmai lagi tak siap..yg siap kontinjen2 kecik jer...alahaiii..tu yg kontinjen lain akan kelam kabut lau ckp kontinjen selangor da siap...sbb kontinjen selangor ni la paling ramai anggota nk kne selaraskan....mau tak haru biru.....bg tempoh sebulan pon blum tentu siap kot...


tapi tu lah..sibuk mane pon  hepy ttp hepy....smpi org lain pon pelik yg kitorg ni boleh gelak2 sampai pecah perut sedangkan lom siap2 lagi nk buat...hadoiii....lau nk kire bnyk gile tuh kje yg menunggu...alamatnye balik lewat malam setiap hari la minggu nih....sian my daughter...da la nk g wat MRI minggu nih...kne tinggal la adik....balik2 da tido..huhuhuhu


nih ade gambo2 kami mase kat saner....walaupon letih....kite ttp ENJOY !!!!!


ni tgh banyak keje tapi tetap maintain senyum....mak dara senyum simpul..anak dara senyum meleret....hahhahahhha

mmg tgh khusyuk wat kje tahap gaban...tapi..sesibuk manepon keje senyuman tetap terukir....knnnn...tp zura siyes la pulok....hahahhahah....kn aku da suh senyum dimana2 pon ....

ni bos besar kami...da tak larat nk snyum,da tak larat nk gelak sbb time bengkel ni dia la yg paling banyak gelak...smpi kitorg anak buah dia ni pon hairan pasai pa dia punye la hepy yg teramat mase kat genting nih...hurmm....lain mcm jek boss nih...ade pape yg kami  tak tau ke smpi boss begitu gumbiraaa.....????lalalalalala...


ni tajuk bengkel kami..nk tulis panjang sgt...take pic jer la ek..hahhha..ni pon mohd lan yg ambik nih...

senyum seindah suria..yg membawa bahgia....senyum lah dari hati..dunia mu berseri...wahhh...tak pnahnye tak senyum...hahhahahahha

mcm puas hati gile si mohd lan nih...hahhahahahaha..isk..takkan lann..takkan....takkan smpi begini hepynyer...smpi terserlah sinaran gigi..hahhahahahahha

alahai...apekes time nih aku siyes giler ek????hahahahha tak perasan gmbo di snap daaa....lalalalalallalala

ni time kitorg landing di lantai...best gile waktu nih...mcm bersantai di tepi pantai...padahal lam dewan jek...bnyk sgt kertas,smpi tak leh buat atas meja dah...

'terima kasih' lan....sebab sentiasa bersama kontinjen selangor dari mula sampai akhir walaupon dalam keadaan terpaksa smpi berair2 bijik mate mu itu...errr..maksud???hahahahhahaha 'takkan' lan..'takkan'....


mase hari terakhir kami di Seri Malaysia...berseri2 la sebab nak balik dah...

sebelum balik singgah ladang strawberry jap ..membeli belah strawberi...mmg fun sgt la  dapat petik buah strawberi sendiri..first time memetik di ladang...


pantang nmpk strawberi..lau boleh yg muda pon aku nk gunting..hahhahahaah..... jakonn...

selesai membeli belah di ladang strawberi...muke sume tersenyum puas bawak  balik sorg sebungkus buah strawberi...tp apsal si zura tu mcm berbungkus2 jek...hahhahah....


abis petik buah strawbery pegi bergambar ngn burung lak...huhuhuhu..pantang nmpk yg best..abis sume kami nk  try....
lau nk tau ni la parrot beso yg dah cabut butang baju aku..time nih dia tengah syok mengunyah butang baju aku...si baik ade brooch spare leh la pin kat tmpt butang tcabut tuh..hahhahahah...lau tak ooopsss...seksi + seksa...laaaa...

hurm..begitu lah serba sedikit gmbo kami semasa di sana...nk upload bnyk2 pnuh lak blog nih nanti..sikit2 dah ar kn..hehehheheheh....harap korg yg tgk pon enjoy gak la...hahahhaha.....adioss...salamm..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.