Monday, September 5, 2011

berlagak bagus kot.....

salam peeps...ni nk story siket la,bkn niat nk mengumpat,cme nk meluahkan perasaan..kn blog nih tmpt meluahkan perasaan..saje nk buat luahan rasa hati nih...da membuak2 kat dlm dada nih...da tak leh nk tanggung dah...hihihihihi...bkn per,lau nk cite kat my hubby,cm bese ar my hubby xbrape minat ngn bende2 nih...nti pnat2 la kite pot..pet..pot..pet kat dia. ...penghujung ayat tu nti di cme ckp 2 pkataan jek..."biarlah dia"...aaaaaaa....sempuuutttt trus...hahhahhahhaha...

sooo.....skang nih nk citer ttg sorg hamba Allah nih...dia suke sgt nk jd yg the best..tp hakikatnye tak der la brape best pon...biase2 jer mcm member lain2..tp dia suke membangga bnda yg kononnye dia ade kelebihan...straight to the point la,dia nih bkn la  terer sgt english...mmg tau sgt,nk speaking english pon berterabur lau tak tgk ayat,this jadik the,also jadik again...ntah ape2....tp disebabkan dia gune sejenis henpon yg ade application translate ayat dari bm ke bi (xmo ckp le hendpon jenis ape...sape yg ade dia tau la kn)..ayat2 englishnye mmg la tip top...dia ade tulis something kat laman sosial ..bkn main lg dok speaking...hakikatnye dok translate manjang...mmg la ade mendapat pujian dari kwn yg lain..tp kenyataannye cm menipu diri sendiri kan..berlagak pon ade...be yourself la....xmo la hipokrit..sedar diri tu sape...lau tak brape pandai blajo la,biar sikit2..biar kuar  broken english tu,tak payah nk american atau british sgt,...hakikatnye ko translate..bkn ko pikir sndri..mcm aku, aku blasah jek ..biar la org kate bahasa rojak pon,at least aku blajar sikit2...mungkin hari ni aku tak tau mksud ayat tu,mne tau esok lusa aku tau...tak salah nk translate..pastu belajar la..jgn la dok translate jer manjang....tp berpada2 la...lau da terlampau berlagak sgt tkut nanti pecah tembelang....org ingat awak tuh betul2 perfect in english,tp bile diajak borak secara berhadapan jgn kaku membisu udah le....takkan time nk borak face to face pon nk kne tapi kat henfon pastu translate...wat malu melayu jer beb...hahahhahah...

anyway,ia sebenarnye pengajaran kat aku...aku pon kekadang belek gak kamus...tp tak der la smpai translate sepotong ayat utk dijadikan dialog perbualan...hadoii laa...

sooo...moral of the story, jgn terlampau excited dgn ape yg kite ade...kekadang ape yg kite ade tu  sbnarnye bkn dari diri kite...renung2kan lah...

bye...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.