Monday, June 27, 2011

cara nak pastikan handset berkualiti atau tidak...

Hari ni saya nak bagi satu tips bagaimana anda nak kesan atau mengetahui handfon atau mobile anda itu berkualiti atau tidak? ORI atau tidak?.
 
Haaa, nila caranya :
1) Taip  * # 0 6 #
2) Akan keluar 15 digit nombor yang menunjukkan code handfon kita.
3) Ok, seterusnya dalam 15 digit no tu lihat pada digit yang ke 7 dan 8.
4) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 02 /20, maka ia Sangat tidak berkualiti.
5) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 08/80, maka ia Tidak berkualiti.
6) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 01/10, maka ia Berkualiti.
7) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 00, maka ia Sangat Berkualiti dan Terbaik.
 
Cuba jangan tak cuba ye.:)
 
Handfon saya? Dah cuba dan statusnya aku tengok digit yang ke tujuh dan lapan adalah 00. Cantik!!!!!.:) Patutla dah byk kali jatuh tak terjejas apapun setakat ni.:)


tapi korang nilaikan la sendri yek..huhuhu...lau nk pcaya boleh,tak brape percaya pon den tak kisah...hehehehhe...tp try la dlu check dan fikir2kan lah.....

2 comments:

ZouL said...

waahh.nice info..nsb baik ZOuL punyer berkualiti hehehe

Entry baru :Cara Lajukan Youtube

Amiirah Cassan said...

useful sangat !! thanks umibatrisya ^_______^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.